Mød Digit – robotten der fremover bringer din pakke helt til døren

06-06-2019

Ford har i samarbejde med robotvirksomheden Agility Robotics udviklet Digit – en tobenet, opretgående robot, der skal hjælpe fremtidens selvkørende biler med pakkelevering.

Nethandel er mere populært end nogensinde. Faktisk anslås det, at antallet af pakkeleverancer vil blive fordoblet over de næste fire år*, men den øgede onlineshopping belaster også trafikken i både by- og beboelsesområder.

For at afhjælpe problemet har Ford indgået samarbejde med Agility Robotics. Sammen undersøger de, hvordan virksomheder kan imødekomme fremtidens levering på bedst vis – og et af resultaterne er den tobenede robot Digit, der besidder en vifte af avancerede, menneskelignende egenskaber.

”Med udviklingen af Digit vil vi sikre, at der også tages hånd om den sidste og sværeste del af leveringen – at få pakken bragt direkte til dørtrinnet,” forklarer dr. Ken Washington, direktør for avanceret ingeniørvidenskab hos Ford.

Den opretgående robot, som er udviklet af Agility Robotics, har ikke blot menneskelige træk udseendesmæssigt. Den besidder også nogle af de samme motoriske færdigheder. Selvom Digit udelukkende består af letvægtsmaterialer, er den for eksempel i stand til at løfte pakker på op til 18 kg. Derudover kan den gå på ujævne overflader og op ad trapper samt modstå eventuelle skub og mindre sammenstød, der ellers ville bringe mange ud af balance.

Anvendelsen af Digit vil fuldende mange af fremtidens pakkeleveringer, da robottens avancerede teknologi er skabt til at komplementere de selvkørende varebiler, hvor de er mest ufleksible – på sidste led af leveringen. Samarbejdet mellem Digit og de selvkørende varebiler vil bestå af tæt kommunikation via kameraer og indbygget LiDAR-teknologi – et optisk måleinstrument, der blandt andet aflæser afstanden mellem objekter.

”Uanset om man er kollega til en robot på eksempelvis en fabrik eller får bragt en pakke til døren af den, er vores primære mål, at robotterne er både sikre, pålidelige og i stand til at samarbejde med mennesker på intelligent vis. I vores samarbejde med Agility Robotics stræber vi efter at finde den bedste måde at udnytte fremtidens levering på,” udtaler Washington.

Den avancerede teknologi åbner endda op for en fremtid, hvor førerløse biler potentielt vil kunne transportere mennesker og levere pakker på skift.

Se flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S