Slip for parkeringsstress i Fords nye varebiler

06-03-2020

Man kan få sin sag for, hvis man i et trangt og travlt område skal parkere en varebil, der er en hel meter længere end en Ford Mondeo stationcar. Heldigvis har den nye Ford Transit og Transit Custom hjælpen lige ved hånden.


Teknologien hedder Active Park Assist og fås i Transit- og Transit Custom-modeller fra 2019 og efter. Systemet hjælper med at finde en passende parkeringsplads og styrer derefter varebilen ind i båsen ved hjælp af 12 fintfølende sensorer rundt om hele bilen – det eneste føreren skal gøre, er at tage sig af koblingen og bremsen imens. 

Active Park Assist hjælper både med vertikal parkering som fx ved en læsserampe og med parallelparkering. Faktisk kan teknologien hjælpe med at klemme varebilen ind i en parkeringsbås, der kun er 80 cm længere end bilen i alt.

Dertil følger en vifte af yderligere parkeringsteknologier, der alle giver ekstra overblik og gør det væsentligt lettere at manøvrere bilen ud af en parkeringsplads igen, ikke mindst i trange byområder. Disse inkluderer:


Park-Out Assist, der selv styrer bilen ud af parkeringsbåsen, mens føreren betjener kobling og bremse.


Cross-Traffic Alert, der scanner for modkørende køretøjer og bløde trafikanter, når man er ved at bakke ud af en parkeringsbås.


Side-Sensing System, der ved lav hastighed giver lydlig og visuel advarsel om nærliggende parkeringshindringer.


Vidvinklet bak- og frontkamera, der giver bedre overblik ved både parkering og kørsel. Bakkameraet er placeret højt på bilen over de bagerste varerumsdøre, så udsynet også bevares, når man bakker med varerumsdørene åbne.


Førende på varebiler i både Europa og Danmark
Sidste år opnåede Ford sit bedste salgsresultat på varebiler i Europa i 25 år*, der samtidig markerede Fords femte år i streg som europæisk markedsleder på varebiler.

Også i Danmark er Ford fortsat førende på varebiler. I 2019 lød markedsandelen på hele 24 procent, der samtidig markerede Fords sjette år i streg som markedsleder på varebiler herhjemme.


Fremtidens prisvindende hybridvarebil
Den nye generation af Fords varebiler er udviklet til fortsat at holde erhvervsdrivende godt kørende i det moderne arbejdsliv med omfattende optimeringer i både den nye 2-tons Transit og den nye Transit Custom Plug-in Hybrid, der for nylig blev kåret til International Van of the Year 2020.

Den prisvindende Transit Custom Plug-in Hybrid lanceres i Danmark til sommer og kan blandt andete køre op til 43 km på ren strøm (48 km ved bykørsel) målt efter den nye og strengere WLTP-norm. 

Dertil er den nye 2-tons Transit også forbedret på flere fronter med i alt 4600 opgraderede komponenter og avancerede drivlinjeoptimeringer, der alle bidrager til større nyttelast, bedre brændstoføkonomi og skarpere køreegenskaber. Ford Transit fås allerede i Danmark.


Læs mere om Ford Transit Custom Plug-in Hybrid.

Læs mere om Ford Transit.* Baseret på de seneste årlige data t.o.m. december 2019. Ford Europas samlede salgsresultater inkluderer salg fra organisationens 20 europæiske markeder, der tæller Belgien, Storbritannien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumænien, Sverige, Schweiz og Østrig.

# # #

Følg Ford på Pressecenter – Facebook – Ford.dk


Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S