Fabrik i Rumænien skal producere ny kompakt varebil i 2023

04-05-2021

Ford vil investere knap to milliarder kroner til at udvikle og producere en ny kompakt varebil, samt en fuld elektrisk udgave året efter, på sin rumænske fabrik, Craiova Assembly Plant. Det vil være den første fuld elektriske bil, der bliver bygget på fabrikken.

- Craiova har en stærk rekord i at levere konkurrenceevne og fleksibilitet i verdensklasse. Vores plan om at bygge den nye og kompakte varebil Rumænien sker på baggrund af vores fortsatte positive partnerskab med lokale leverandører, samfundet og succesen for hele Ford Craiova teamet, siger Stuart Rowley, præsident i Ford Europa og tilføjer:

- Tilføjelse af den fuld elektriske udgave i 2024 betyder, at fabrikken bliver vores tredje i Europa til at bygge en fuld elektrisk bil. Det sker i kølvandet på de seneste investeringer i år i Ford Electrified Vehicle Center i Tyskland og i Ford Otosans fabrikken i Tyrkiet, hvilket sender endnu et tydeligt signal om, at vi arbejder hurtigt for at give vores erhvervskunder i Europa en fremtid med nul-emissionsbiler.

Den konventionelle forbrændingsmotor (ICE) af varebilen vil blive udstyret med Fords mest avancerede benzin- og dieselmotorer, der er bygget på den engelske fabrik i Dagenham, mens gearkassen er fra fabrikken i Halewood.

Fabrikken i Rumænien

Fords samlede investering i den rumænske fabrik er inklusiv denne investering på cirka 12 milliarder kroner, siden man overtog fabrikken i 2008. Der er foretaget betydelige opgraderinger de seneste år med blandt andet 600 robotter for at forbedre effektiviteten og kvaliteten af bilernes karosseri, ydeevne, fremdrift og lakering. Cirka 6000 ansatte er en del af arbejdet i Rumænien.

Det er ikke første gang fabrikken stifter bekendtskab med elektrificering. Tilbage i oktober 2019 blev Puma (mHEV) produceret på fabrikken, men med den seneste investering bliver det første gang, en rumænsk fabrik skal producere en fuld elektrisk bil. Udover Puma producerer fabrikken i øjeblikket også Ford EcoSport mini-SUV og den prisvindende 1,0-liters EcoBoost-motor.

- Den seneste investering i Craiovas fremtid er et tegn på Fords håb om, at den rumænske regering vil sikre, at centrale forbedringer leveres for at understøtte et konkurrencedygtigt marked i den lokale region, herunder meget nødvendige opgraderinger af transportinfrastrukturen, siger Stuart Rowley afslutningsvis.

Varebiler skal køre på el eller være hybride i 2024

I februar forpligtede Ford sig til at alle varebiler i 2024 skal være tilgængelige som nul-emissionsbiler, fuld elektriske eller som plug-in hybrid. Det forventes desuden, at to ud af tre af Fords solgte varebiler vil være fuld elektriske eller plug-in hybrid i 2030.


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyhederSe Ford Varebiler

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S