Ford fejrer 'International Women in Engineering Day'

23-06-2021

Det kan godt være, den lille pige på billedet kun er to år gammel, men går hun i familiens fodspor, kan man allerede nu forudse, at hun går en fremtid i møde som ingeniør hos Ford.


Spanske Carla Fernández de Ligers mor og far er nemlig begge ingeniører, og de mødte hinanden på deres arbejdsplads, Ford fabrikken i Valencia, hvor de begge stadig arbejder. Pudsigt nok var det også her, Carlas mormor og morfar mødte hinanden i sin tid. Her var Carlas mormor en af de første kvindelige ingeniører, og den titel har siden hen inspireret den voksne datter Nerea til at gå samme vej.


Familien er der særlig fokus på i dag, hvor Ford fejrer ’International Women in Engineering Day’. En dag, hvor Ford hylder kvinder som Nerea, der har valgt at gå i familiens fodspor indenfor ingeniørfaget, men også en dag der i lige så høj grad fejrer de unge piger og kvinder, der selv finder vej til et ellers mandsdomineret fag.


- Det handler ikke kun om at opfordre kvinder til at gå denne retning. Det handler også om at styrke de kvinder, der allerede arbejder som ingeniører i bilbranchen, fejre deres bedrifter og anerkende hvad de bidrager med – fx et andet perspektiv på tingene, siger Frederikke Philipsenburg, der er en del af Ford Europas panel for kvindelige ingeniører.Et ønske om flere kvindelige ingeniører i bilbranchenFord har længe gjort en ihærdig indsats for at opfordre unge piger og kvinder til at skabe karriere indenfor ingeniørfaget og teknologiverdenen. For eksempel gennem deres uddannelsesprogrammer, hvor de i høj grad forsøger at henvende sig til det kvindelige køn.


- Det er vigtigt at øge kendskabet til de interessante jobmuligheder, der findes som ingeniør i bilbranchen. Både for at hæve antallet af kvindelige ingeniører, men også for at skabe diversitet på tværs af kønnene i Ford. Ved at fremhæve nogle af vores inspirerende kvindelige profiler i forbindelse med ’International Women in Engineering Day’, udbreder vi desuden budskabet om, at flere kvindelige ansatte vælger os som arbejdsplads, siger Sarah Haslem, Women of Ford Board Member, Ford Europa.


I lande med lokale Ford fabrikker har man sat flere initiativer i gang for at promovere ingeniørfaget overfor unge kvinder. Fx i Spanien, hvor man netop er i gang med at forberede en ’innovation og teknologi challenge’.


Også udenfor Ford er der generelt fokus på at tiltrække flere kvinder til ingeniørfaget. Flere lande har indført konkrete initiativer – fx ’Frauen in Tecknik’ i Tyskland, der er et årligt event.


PRESSEMEDDELELSE - 23 JUNI 2021 16:18


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S