Ford-teknologi kan forhindre ulykker i varme biler

24-06-2021

Børn og kæledyr er særlig udsatte for at blive efterladt på bagsædet i en bil. I kombination med en varm sommerdag er det en farlig cocktail, der kan have livstruende konsekvenser. Med Fords nye bagsædealarm, bliver bilister mindet om at tjekke bagsæderne, inden bilen forlades.

- Vi har alle hørt om, hvor forfærdelige konsekvenser et øjebliks glemsomhed kan have. Bagsædealarmen hjælper bilister med at huske, hvad de måske tror, de aldrig kunne glemme – nemlig deres børn eller kæledyr på bagsædet, siger Joerg Beyer, administrerende direktør, Engineering, Ford Europa.

Et barns krop overophedes tre til fem gange hurtigere end en voksens. Det tager derfor ikke mange minutter, før et barn kommer i livsfare pga. overophedning, hvis det efterlades i en bil på en varm sommerdag. I særlig USA er dette et hyppigt problem med gennemsnitlig 39 dødsfald blandt børn hvert år. I Europa er den slags dødsfald heller ikke ualmindelige, og der har også været tilfælde i Danmark.

Eksperter råder derfor altid bilister til at tjekke bagsædet, inden de låser deres biler for at undgå ulykker med efterladte børn eller kæledyr.


Sådan virker Fords bagsædealarm

Fords nye alarmteknologi er udviklet sådan, at den registrerer, hvis de bagerste passagerdøre har været åbne i forbindelse med en køretur. For eksempel i starten af en køretur eller undervejs, hvis man samler sine børn op efter skole og fortsætter køreturen hjem.

Når bilen stopper og tændingen slukkes begynder alarmen, der både afgiver en høj lyd, men også viser sig visuelt på bilens hoveddisplay. Alarmen er i gang i 10 sekunder eller indtil den bliver annulleret, og den er dermed en alletiders påmindelse om at huske eventuelle børn eller kæledyr på bagsædet.

I Europa er teknologien en del af EcoSport, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo Hybrid, Puma, S-Max, Transit og Tourneo Connect modeller. Den er også en del af den fuldelektriske Mach-E, der desuden har en særlig belægning i glastaget, der hjælper bilen med at holde sig køligere om sommeren og varmere om vinteren.


Isskulpturer visualiserer varmens kraft

Videoen nedenfor visualiserer faren ved en varm bil. Temperaturen udenfor bilen er 35 grader, men i løbet af 19 minutter er temperaturen inde i bilen steget til 50 grader.

- Det er ubærligt at miste et barn – både for familien, vennerne og omgivelser, men det kan nemt undgås. Børns temperatur stiger tre til fem gange hurtigere end hos voksne, og med videoen ser man, hvordan store isskulpturer omdannes til vand, hvilket tydeligt understreger risikoen bilister løber ved at efterlade nogen i en varm bil, siger Adriana Lopes Vieira, der er familielæge i London.

PRESSEMEDDELELSE - 24 JUNI 2021 09:50


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S