Ny Ford Mindfulness Concept Car: Gør dig mere fokuseret bag rattet

07-09-2021

De fleste bilister kan nikke genkendende til en travl hverdag. Om det er jobbet, familielivet eller noget helt tredje, så oplever langt de fleste at have mange bolde i luften samtidig. Ford introducerer derfor nu den nye Mindfulness Concept Car, der kan mindske stress, og i sidste ende gøre dig til en endnu bedre bilist.

Den nye Mindfulness Concept Car er en videreudvikling af den populære Ford Kuga, der med nye funktioner og teknologier anvender mindfulness under kørslen.

- En bil alene er ikke mindful, men kundernes adfærd i bilen og brug af den kan gøre det til en mindful oplevelse. Med den nye Mindfulness Concept Car ønsker Ford at skabe oplevelser, der opfordrer til større bevidsthed om, hvordan vi gør brug af mindfulness i hverdagen – for eksempel som i dette tilfælde ved hjælp af unikke features og teknologier. Vi viser vores kunder nye måder at være mindful på – også mens de kører i deres Ford, siger Mark Higbie, senior adviser, Ford Motor Company.

Mindfulness Concept Car skaber den rette stemning i kabinen

Så snart du sætter dig ind i bilen har du mulighed for at have indflydelse på stemningen under din køretur. Har du for eksempel netop haft en kaotisk og travl morgen med aflevering af børn, kan du sætte dig ind i bilen og nyde roen til afslappende toner fra B&O højtalerne i sædets nakkestøtte. Med B&O Beosonic equalizeren kan du vælge lyd udfra dit humør. Vælg mellem ’bright’, ’energetic’, ’relaxed’ eller ’warm’. Det er desuden også muligt at vælge skræddersyede playlister, som helt konkret kan tage udgangspunkt i, hvor du kører henne. Hvis du kører ved vandet, kan du for eksempel lytte til rolige bølgeskvulp.

Ford Mindfulness

I den forbindelse kan du også bestemme belysningen i bilen – og om du ønsker en lys morgenfølelse, en beroligende blå himmel eller en stjerneklar nat. Interiøret i bilen er desuden udviklet i materialer med naturlige farver for at give ro til øjet.

- Mindfulness hjælper mennesker til at blive mere fokuserede, roligere og mere klar i tankerne. Når du sidder bag rattet, kan mindfulness også hjælpe dig til at blive en endnu bedre bilist. Du bliver mere opmærksom, reagerer hurtigere og samtidig reducerer du risikoen for at blive distraheret, siger forfatter og underviser i mindfulness, Mark Coleman. Det er ham, der står bag meditationsguiden til den nye Ford Mindfulness Car Concept, der i denne uge vises frem på den internationale udstilling IAA Mobility i München i Tyskland.

På baggrund af sensorer i førersædet er det muligt at observere førerens vejrtrækning og hjerterytme, der ikke kun er nyttig data for føreren, men som også kan influere klimaanlægget. For eksempel ved kødannelse eller andre situationer, hvor førerens vejrtrækning er hurtigere end normalt grundet stresspåvirkning, kan klimaanlægget stimulere og simulere dybe vejrtrækninger, der i sidste ende gør føreren mere afslappet. I lignende situationer med øget vejrtrækning, for eksempel hvor førerassistanceteknologien har hjulpet med at forhindre en mulig ulykke ved automatisk opbremsning, vil klimaanlægget udover at simulere de dybe vejrtrækninger og lukke kølig luft ud i kabinen.

Giv dig selv en pause

På de helt hårde dage, hvor der skal mere til at få dig ned i gear, der er ’Powernap-funktionen’ guld værd. Den er også anvendelig på de lange køreture, hvor du kan holde ind til siden, lægge sædet helt ned, tilpasse nakkestøtten og få en tiltrængt pause i rolige omgivelser. Det er også muligt at vælge guides med meditation og yoga, når bilen er parkeret.

Concept Car

En ren oplevelse

Det er ikke kun de sanselige indtryk, der er blevet prioriteret højt i den nye Mindfulness Concept Car. Det har også været vigtigt at skabe en bil, der udover at være harmonisk også er hygiejnisk. Idet bilen låses op med nøgle eller app, sendes frisk og ren luft ind i bilen via klimaanlægget. Særlige luftfiltre hjælper med at fjerne al støv, lugt og andre partikler. UV-C lysdioder giver bakterier på telefoner, skærme og andre overflader kamp til stregen, hvilket bidrager til en endnu renere kabine.

Mindfulness Concept Car kan opleves på den internationale udstilling IAA Mobility i München i Tyskland fra den 6.-12. september.

Se den nye Mindfulness Concept Car her:

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S