Ford Bronco: Den amerikanske legende kommer til Europa

05-07-2022

PRESSEMEDDELELSE - 5 JULI 2022 09:01

Indtil i dag har Fords europæiske kunder kunne kigge langt efter den ikoniske Ford Bronco. Nu er det netop blevet afsløret, at den hårdføre firhjulstrækker bliver tilgængelig på udvalgte europæiske markeder i et begrænset antal i løbet af 2023.

Med inspiration fra den originale Ford Bronco fra 1966 lægger den nye generation med dens rå design op til eventyr fra det øjeblik, kunderne sætter bag rattet. Siden relanceringen i 2020 har bilen været eftertragtet blandt amerikanerne, og nu er det så blevet europæernes tur til at opleve den legendariske SUV, når 5-dørs versionen bliver tilgængelig næste år1.

- Bronco er Fords mest hårdføre og alsidige terrængående bil. Vi har skabt et nyt terrænikon ved at kombinere bilens originale DNA med de nyeste teknologier og tilbehør indenfor terrænkørsel. På baggrund af Bronco’ens store succes i USA, er vi meget begejstrede for også at kunne tilbyde den til vores eventyrlystne kunder i Europa, siger Matthias Tonn, chief engineer, Import Vehicles, Ford Europa.

Ford Bronco lever helt op terrænsystemet G.O.A.T. (Goes Over Any Type of Terrain) takket være sit firhjulstræk, innovative teknologier, ’Trail Control’ og op til syv køretilstande2.

Få en forsmag på den nye Bronco her:

En legende fødes på ny

Siden den første lancering i USA tilbage i 1966 har Ford Bronco været et symbol på frihed og eventyr. Bilen har været tilgængelig i tre generationer, og den blev genintroduceret i Nordamerika i 2020 efter 25 års fravær. Nu er det altså Europas tur til at opleve den legendariske Bronco i et begrænset antal på udvalgte markeder.

Bilens nye design har som nævnt ladet sig inspirere af originalen, og også i den næste generation kan kunderne få vind i håret, når man som i ”gamle dage”, nemt kan afmontere bilens døre og tag. Med hjælp fra et enkelt stykke værktøj, kan kunderne, på bare otte minutter, totalt forvandle deres Bronco – for eksempel om sommeren, når vejret tillader det.

Bronco har adskillige aftagelige elementer, der giver kunderne mulighed for at tilpasse bilen til lige præcis deres behov, og samtidig er der mulighed for at optimere ydeevnen under terrænkørsel3. Frontgitteret og kofangeren kan for eksempel også afmonteres og udskiftes til alternative versioner, mens hjulkasserne også nemt kan afmonteres, hvis bilen udsættes for skader – for eksempel i forbindelse med heftig terrænkørsel.

Rundt omkring på bilen findes skjulte detaljer, der hylder Bronco’ens arv og som er designet til at blive opdaget, når bilen bruges. Små ”easter eggs” i form af skjulte Bronco-logo’er, en flaskeåbner indbygget i interiøret og skjulte GPS-koordinater til steder, der spillede en særlig rolle under Bronco’ens tilblivelse.

- Det var afgørende, at Bronco’s tilbagevenden var autentisk i forhold til arven fra den originale, ikoniske og robuste SUV. Hver en beslutning vi har truffet omkring Bronco’ens design, har handlet om at tilbyde vores kunder det bedste, maksimere oplevelsen i det fri og sætte en tyk streg under bilens uafhængighed som mærke, siger Paul Wraith, Bronco chief designer.

Teknologi der giver luft under vingerne

Ford introducerede terrænsystemet G.O.A.T (Goes Over Any Type of Terrain), da Bronco’en blev relanceret for et par år siden. Systemets navn er meget sigende for bilens evner, når det omhandler terrænkørsel, og hvad Bronco’en er i stand til at klare.Takket være intelligente teknologier og et ’Terrian Management System’, er det nemt for både nybegyndere og erfarne bilister at vælge lige præcis den køretilstand, der er optimal til forholdene.

Bronco har syv køretilstande:

  • Normal
  • Eco
  • Sport
  • Slippery
  • Mud/Ruts (G.O.A.T)
  • Sand (G.O.A.T)
  • Baja

Bronco er tilgængelig med en to-trins elektronisk gearkasse, der tillader skift på farten, eller en to-trins elektromekanisk gearkasse med en automatisk tilstand, så systemet kan skifte problemfrit mellem to-hjulstræk og firehjulstræk afhængig af forholdene.

Differentialespær på baghjulene er standard, mens kunderne har mulighed for at tilvælge differentialespær på alle fire hjul samt et ’anti-roll’ system, der alt sammen skaber en værdi for hærdede terrænentusiaster.

Hård udenpå og indeni

Den nye Broncos interiør matcher bilens hårdføre ydre. Instrumentpanelet er inspireret af den første Bronco-generation, hvilket blandt andet afspejler sig i valget af naturlige farver.

Neopren-sædebetræk giver Bronco optimal beskyttelse under hårde terrænforhold, mens tagræling og særlige holdere til bilens tag og bagklap muliggør nem transport af udstyr som ski, cykler og tagbokse.

En 8” skærm i instrumentpanelet samt en 12” infotainment-skærm giver kunderne adgang til Fords nye SYNC4-system5, der drager fordel af Ford Power-Up trådløse softwareopdateringer (OTA).Apple CarPlay og Android Auto6 er standard i den nye Bronco sammen med 10 B&O-højtalere samt subwoofer, der alle sammen er med til at skabe soundtracket til kundernes næste eventyr.

Skab dine egne eventyr

- Bronco er bygget til at give kunderne frihed til at udforske og tage på eventyr. Den nye Bronco kan tilpasses ethvert eventyr uden at gå på kompromis med hverken komforten, ydeevne eller performance. Det er Fords sejeste og mest alsidige terrængående bil, og den vil skabe en masse sjove oplevelser i Europa, siger Mathhias Tonn afslutningsvist.

Bronco lanceres på udvalgte europæiske markeder, herunder Danmark, i et begrænset antal i løbet af 2023.

Flere informationer, herunder priser og andre detaljer, offentliggøres tættere på lancering.

Her kan du læse endnu mere om den nye Ford Bronco.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

1 Officielt homologerede tal for brændstofeffektivitet og CO 2 -emissioner vil blive offentliggjort tættere på lanceringen.

2 Førerassistentfunktioner er supplerende og erstatter ikke førerens ansvar for opmærksomhed, dømmekraft og behov for at kunne køre bilen. Det erstatter heller ikke sikker kørsel. Se brugervejledningen for detaljer og begrænsninger.

3 Fjernelse af døre kun til terrænbrug. Fjernelse af dørene fra bilen vil påvirke beskyttelsen fra dørene og kan have indflydelse på sikkerhedssystemets ydeevne, herunder det særlige airbaggardin-system og forsædernes sideairbags, hvis bilen er involveret i en ulykke eller vælter.

4 Terrænkørsel må kun finde sted på områder, hvor det er tilladt.

5Anvend ikke skærmene under kørsel. Nogle features kan være låste, hvis bilen er sat i gear. Ikke alle telefoner er kompatible med systemet. Du kan tjekke om din mobil er kompatible med Fords forskellige modeller på ford.dk.6 Kræver telefon med aktiv datatjeneste og kompatibel software. SYNC4 kontrollerer ikke tredjepartsprodukter, mens de er i brug. Tredjeparter er alene ansvarlige for deres respektive funktionalitet.


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S