Ford ønsker alle en fantastisk Copenhagen Pride

19-08-2022

Der er fest i alle regnbuens farver, når Copenhagen Pride afsluttes denne weekend og indtager de københavnske gader med den verdenskendte parade. Paraden er kulminationen på dette års Pride, der som altid, har fokus på blandt andet mangfoldighed og kærlighed mellem alle køn.

Ford støtter op om Copenhagen Pride og har desuden med egne initiativer løbende sat fokus på den diskrimination, mange kan opleve grundet deres seksualitet.

Fokus på diskrimination – også i bilindustrien

Ford har med serien Tough Talks sat fokus på diskrimination i bilindustrien. Programmets vært, rugbylegenden Gareth Thomas, inviterer kendte personligheder indenfor LGBTQ+-miljøet til en samtale i den farverige ’Very Gay Raptor’. Omdrejningspunktet er deres oplevelser med diskrimination samt, hvordan vi alle sammen kan gøre vores for at undgå den slags i fremtiden.

Værten Gareth Thomas har selv oplevet, hvordan det kan være svært at tale om sin seksualitet, når man befinder sig i et maskulint miljø som for eksempel rugbyverdenen. Her var han blandt de første spillere til at sætte ord på at være homoseksuel rugbyspiller.

Med serien Tough Talks håber Ford ikke blot at sætte fokus på diskrimination, men også at bidrage til at fremme en kultur for inklusion i branchen og at etablere et samarbejde med LGBTQ+-miljøet.

I en af videoerne taler Gareth Thomas også med en af Fords egne medarbejdere, Ed Rogers. Ed Rogers sætter blandt andet ord på, hvordan han som homoseksuel oplever diskrimination på egen krop som privatperson, men også hvordan han i sit arbejde for Ford oplever, at Fords LGBTQ+-initiativer modtages med blandt andet hadefulde kommentarer på Facebook.

Fords opbakning til LGBTQ+-miljøet går mange år tilbage i tiden. For eksempel blev Fords Europæiske medarbejdergruppe, Ford Globe, etableret for mere end 25 år siden. Gruppen er Fords interne gruppe for LGBTQ+-personer i Ford, der med mere end 850 medlemmer sætter fokus på mangfoldighed og lige rettigheder for alle i Ford.

’Very Gay Raptor’ med stærkt signal

De vigtige samtaler i Tough Talk foregik i Fords ”Very Gay Raptor” – en regnbuefarvet Ranger Raptor, der tiltrak stor opmærksomhed, da den tidligere på sommeren blev præsenteret på dette års Goodwood Festival. Her viste den hårdføre pickup, at den ikke bare kan tackle ekstrem terrænkørsel, men den sendte samtidig et klart signal om Fords støtte til LGBTQ+-miljøet.

Se den seje bil her: 

Hylder mænd med mod
Den selv samme Ranger Raptor kom da også i spil, da der for nylig skulle dystes i det såkaldte ”Strongman Classic” i London. Her kæmper nogle af verdens stærkeste mænd mod hinanden i alverdens discipliner foran et engageret publikum. Heriblandt amerikaneren Rob Kearney, der kalder sig selv ’verdens stærkeste homoseksuelle mand’.

Rob Kearney havde ligesom rugbyspilleren, Gareth Thomas, betænkeligheder ved at afsløre sin seksualitet i en ekstremt mandsdomineret branche, men han taler i dag åbent om livet som homoseksuel og opfordrer andre til at gøre det samme.

I videoen nedenfor har Ford sat ham i stævne for at fortælle om den følelsesmæssige rejse, han har gennemgået i forbindelse med at være åben om sin seksualitet. Det var derudover en oplagt mulighed for at udfordre ham med den tunge ’Very Gay Raptor’ og samtidig sætte en tyk streg under, at det at være stærk ikke kun handler om et par store overarme. 

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S