Ford hjælper trafikofre tilbage bag rattet

Ford hjælper trafikofre tilbage bag rattet

30-06-2023

At sætte sig ind bag rattet i en bil efter en stor ulykke, kan for mange patienter være en umulig og uoverkommelig opgave. Patienter med svære funktionsnedsættelser har ofte været involveret i store ulykker og er efterladt med svære rygmarvsskader, der har konsekvenser for deres førlighed – og dermed også muligheden for at køre bil.

For mange patienter kan det desuden være en voldsom psykologisk udfordring at sætte sig ind i en bil, men her hjælper Fords køresimulator patienterne med at overvinde deres frygt.

Fords køresimulator er fast inventar på det spanske hospital, National Hospital for Paraplegics, i byen Toledo. Her hjælper køresimulatoren patienter med svære funktionsnedsættelser med at få mere mobilitet og mulighed for at kunne vende tilbage bag rattet i en bil.

Hospitalet er et nationalt center for forskning, udvikling og træning indenfor rygmarvsskader. Genoptræningspatienterne er ofte tilknyttet centret i længere tid, fordi genoptræningen kan være en lang proces – både fysisk og psykisk.

Ford Adapta

- Vi er meget stolte af samarbejdet. Mange af patienterne vil takket være køresimulatoren og Ford Adapta-teknologien være endnu bedre forberedt på at køre bil igen – både fysisk og mentalt, siger Jesús Alonso, CEO, Ford Spanien.

Det er Ford Spanien, Fundación ONCE og Fords esportshold, Team Fordzilla, der står bag den prisvindende køresimulator, der er udviklet af Hi-Speed Simulators. Køresimulatoren anvender de samme teknologier som Ford Adapta, et spansk projekt, der i udviklingen af biler tager hensyn til personer med funktionsnedsættelser, så bilen tilpasses den enkeltes behov. For eksempel ved at undgå brugen af fodpedaler og i stedet have håndtag til acceleration og bremsning ved rattet – tilpasset personer, der ikke har mulighed for at anvende deres ben til kørsel.

Det er blandt andet denne teknologi, der anvendes i køresimulatoren, og som patienterne kan prøve kræfter med i vante omgivelser uden rent fysisk at sidde i en bil. Med hjælp af kørsel på virtuelle veje kan patienterne blive trygge ved den nye måde at køre bil på, inden de skal færdes i trafikken.

Mustang Mach-E: Fords første elbil med Ford Adapta

Tidligere i år lancerede Ford Spanien en specialudviklet Mustang Mach-E med Ford Adapta. Det er Fords første fuldelektriske bil udviklet til personer med funktionsnedsættelser. Det er de samme features, der går igen i køresimulatoren, hvor håndtag ved rattet har erstattet bilens speeder og bremsepedal.

Mustang Mach-E med Ford Adapta

For at gøre oplevelsen så virkelighedstro som muligt, vil man også kunne se instrumentpanelet fra en Mustang Mach-E under kørslen i køresimulatoren.

Her kan du selv opleve, hvordan køresimulatoren hjælper patienterne og se hvordan den fungerer: 

Kilde: MyNewsDesk

PRESSEMEDDELELSE - 30 JUNI 2023 11:34

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S