Ny Ford Mustang: Et amerikansk ikon er genfødt

Ny Ford Mustang: Et amerikansk ikon er genfødt

01-02-2024

Ford har ført den ikoniske Mustang ind i nutidens digitale verden med den nye Mustang1, der kan bestilles fra i dag i Europa. Der er som sædvanlig masser af hestekræfter og en brølende V8-motor i vente, mens kunderne samtidig kan opleve en omfattende digitalisering i den syvende generation af den eftertragtede sportsvogn.

I år er det hele 60 år siden, den første Mustang blev lanceret. Igennem årene er bilens ikoniske status blot vokset i takt med, at flere medlemmer er blevet tilføjet til den eksklusive Mustang-familie, der i dag kan kalde sig verdens bedst sælgende sportsvogn2. Nu er endnu et familiemedlem budt velkommen med lanceringen af den nye Mustang. Den nye Mustang byder blandt andet på en ny og hæsblæsende 5,0 liters V8-motor, komplet 12,4” digitalt instrumentpanel, SYNC 4, 13.2” Center Touchskærm drevet af (powered by) Unreal Gaming Technology og meget mere.

Helt nye Ford Mustang GT

Den syvende Mustang-generation er lanceret i to versioner, Mustang GT og Mustang Dark Horse. Begge versioner er tilgængelige som coupé med sekstrins manuelt gear eller med 10-trins automatgear. Ønsker du derimod vind i håret, er Mustang GT derudover også tilgængelig som cabriolet.

Priserne for Mustang GT begynder fra 948.274 kroner, mens priserne for Mustang Dark Horse begynder fra 1.164.669 kroner.

- Den nye Mustang er alt, hvad vores kunder forventer af et ubestridt bilikon – og lidt mere til. Overraskende konnektivitet og teknologi tager bilens nuværende kvaliteter til et nyt niveau og vil være med til at vinde endnu flere hjerter hos en ny generation af Mustang-entusiaster, siger John Williams, general manager, Ford Blue, Ford Europa. 

Nye Ford Mustang Cabriolet

Nyt design og tidløse elementer
Den nye Mustang er med sin lave kølerhjelm og slanke taglinje inspireret af det originale Mustang-design fra 1960’erne. Bilens nye design afspejler sig blandt andet i sportsvognens frontspoiler og sideskørter, der giver bilen en endnu mere muskuløs fremtoning, som samtidig bidrager til en mere aerodynamisk kørsel. Den nye Mustang har derudover også fået nye Tri-bar LED-forlygter, der giver den vilde bil endnu mere kant.

Indvendigt venter den mest højteknologiske Mustang til dato med avanceret teknologi, der kombinerer det bedste fra fortid, nutid og fremtid. Den mest bemærkelsesværdige ændring er Ford Mustangs øvre instrumentpanel, der nu er fuldt digitalt. Det 12,4” digitale instrumentpanel flyder elegant over i en 13,2” stor center-touchskærm, der giver føreren et let visuelt overblik og samtidig er der rig mulighed for, at føreren kan skræddersy sin personlige digitale oplevelse. Med få tryk på skærmen kan føreren vælge mellem forskellige farver til skærmens opsætning samt, hvilke detaljer om bilen, man ønsker, og hvor disse vises. 

Ford Mustang interiør

I den nye Mustang er der desuden også adgang til Fords SYNC4 infotainmentsystem3, der er trådløs kompatibel med Apple CarPlay og Android Auto4. Bilens 12 højtalere og subwoofer er blandt andet med til at levere sød musik fra et B&O audiosystem, mens bilens 5G-modem samtidig hjælper med navigationen og holder føreren opdateret om seneste udvikling for trafikken frem mod destinationen.

Atletisk og sporty coupé og cabriolet
Den nye 5,0 liters V8-motor tager den ikoniske Mustang til et helt nyt niveau, hvad angår bilens ydelse og reaktionsevne. Et nyt dobbeltluftindtagssystem skaber endnu mere luft til motoren, hvilket ikke bare har en positiv indflydelse på bilens reaktionsevne, men det giver samtidig føreren mulighed for at tilpasse motorlyden til det aktuelle kørselsmønster ved hjælp af ’Active Exhaust’ systemet. For eksempel kan føreren vælge at dæmpe motorlyden under bykørsel. 

Ford Mustang Cabriolet med bjerge i baggrunden

Den nye Mustang GT kommer med seks brugerdefinerede køreindstillinger, der alle sammen sikrer den rette køreoplevelse uanset vejens underlag. Bilen tilbyder de klassiske køretilstande som normal, sport, slippery, drag og track5, mens kunderne også selv kan definere en skræddersyet køretilstand, der tilpasses efter den enkeltes præferencer.

Ford Mustang coupé parkeret foran hus

Mustang GT-kunderne kan som nævnt vælge Mustang GT i coupé eller cabriolet og med Fords 10-trins automatgear eller sekstrins manuelt gear. En standard performance-pakke inkluderer 19” alufælge, et særlig sports-differentialespærre, 19” Brembo-bremsekalibrer og derudover mulighed for at tilvælge det unikke MagneRide® - en særlig avanceret støddæmperteknologi, der har stivere forfjedre og ekstremt hurtig respons på ændrede vejforhold og underlag6. En unik magnetisk væske stimuleres elektronisk til at give mere eller mindre modstand i støddæmpningen og giver ideel støddæmpning i forhold til kørselsmønstret.

Den hæsblæsende Mustang Dark Horse
Den nye Mustang Dark Horse1 slår sine bedste folder på en racerbane, og det er da også særlig her, man vil kunne opleve den hæsblæsende bil i år. Her skal den konkurrere på seks ud af syv kontinenter rundt om i verden, når den blandt andet skal køre løb på legendariske baner ved Le mans og Interlagos.

Ford Mustang Dark Horse

Et højere output af den helt nye 5,0 liters V8-motor leverer ekstra performance, mens kunderne blot skal vælge mellem 10-trins automatgear eller det unikke TREMEC sekstrins manuelle gear.

Ford Mustang Dark Horse parkeret foran hus

Det er ikke kun bilens køreegenskaber på en racerbane, der er iøjnefaldende – det samme er bilens design, der adskiller sig fra de andre varianter i den nyeste Mustang-generation. Bilens nydesignede nedre kofanger og sideskørter er også med til at fremhæve bilens race-udtryk, mens det også øger bilens aerodynamiske ydeevne. Mustang Dark kommer er blandt andet tilgængelig i den eksklusive farve, Blue Ember, der komplimenterer bilens interiør, der er beklædt med syninger i farven Indigo Blue.

Ford Mustang Dark Horse Interiør

Kilde: MyNewsDesk

PRESSEMEDDELELSE - 1 FEBRUAR 2024 10:02

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside

1Mustang 5,0 liters V8, CO2-emission 274-282 g/km, brændstoføkonomi 8,1-8,3 km/l WLTP. CO2-emissioner og brændstofeffektivitetsintervaller kan variere afhængig af, hvilken variant der er tilgængelig på de enkelte markeder.
 Det deklarerede WLTP-brændstof-/energiforbrug, CO2-emissioner og elektrisk rækkevidde er bestemt i henhold til de tekniske krav og specifikationer i de europæiske forordninger (EF) 715/2007 og (EU) 2017/1151 som senest ændret. De anvendte standardtestprocedurer muliggør sammenligning mellem forskellige køretøjstyper og forskellige producenter. 

2 Baseret på S&P Global Mobility globale registreringer af lette køretøjer samlet over de sidste 10 år. Disse er kompileret fra offentlige og andre kilder og fanger 95 procent af den globale mængde nye køretøjer i mere end 80 lande. Sportsvogn, som defineret af S&P Global Mobility, inkluderer todørs coupé- og cabrioletmodeller. 

3 Anvend ikke skærmene under kørsel. Nogle features kan være låste, hvis bilen er sat i gear. Ikke alle telefoner er kompatible med systemet. 

4 Kør ikke, mens du er distraheret eller bruger håndholdte enheder. Brug stemmestyrede systemer, når det er muligt. 

5 Denne køretilstand bør kun anvendes ved banekørsel. Bemærk i den forbindelse at drifting er ulovlig med mindre det finder sted på en lukket bane, hvor der er givet tilladelse til det. 

6 MagneRide er et varemærke, der tilhører BWl Group.

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S