Ny avanceret Ford Kuga med SYNC 3 debuterer på Mobile World Congress i Barcelona

Pressemeddelelse

22-02-2016
Selvfølgelig skal man tale til sin bil – og ikke blot som et udslag af almindelig distraktion på farten - men tale så det rent faktisk bliver forstået – af bilen. Det er blevet til virkelighed med tredje generation af Fords stemmestyrede infotainmentsystem, SYNC 3, som bliver præsenteret i dag sammen med den helt nye Ford Kuga på verdens største messe for mobil teknologi, Mobile World Congress, i Barcelona.

Kommandoer som ’jeg vil ha’ en kop kaffe’, ’jeg skal tanke’ eller ’jeg skal bruge en parkeringsplads’, vil automatisk aktivere SYNC 3-systemet til at søge efter cafeer, tankstationer eller parkeringspladser i nærheden, hvorefter føreren bliver ledt til den relevante lokalitet via bilens navigationssystem. Og for første gang kan man tale til sin bil på dansk, eftersom SYNC 3 er blevet udvidet med fem nye sprogvarianter, så systemet nu fungerer på i alt 14 forskellige, europæiske sprog.

Præsentationen af SYNC 3 er samtidig en anledning til at præsentere den nye Ford Kuga, som bliver én af foreløbig tre Ford-modeller med det avancerede, stemmestyrede infotainment-system.

Men man kan ikke blot tale til med den nye Kuga. Kuga fås nu også med en helt nyudviklet, økonomisk og bomstærk 1,5 liters dieselmotor. Fords aktive parkeringssystem er nu også blevet tilgængelig i Kuga, hvor også Active City Stop systemet har fået en opdatering. Active City Stop er et system som forhindrer kollisioner i tæt bytrafik.

Som én af Europas populæreste SUV’er, har Fords designere været bevidste om at fastholde Kugaens visuelle udtryk, men har alligevel formået, at give den højbenede sports- og familiebil lidt mere kant. Den øverste trapezformede frontgrill er blevet større, mens den lave og lidt mindre grill indrammer nye og smallere LED forlygter. Baglygterne har også fået en design-overhaling, ligesom der er mulighed for at vælge mellem en række nye aluminiumsfælge i 17-, 18- og 19 tommer. Trækkrogen gemmer sig automatisk under bilen, når den ikke er i brug, ligesom bagsmækken kan åbnes med en fodbevægelse under kofangeren.

Indenfor er der især lagt vægt på ergonomi og overskuelighed. Der er blevet færre knapper og kontakter og der er blevet mulighed for at vælge gearskifte ved det opvarmede læderrat. En ny elektronisk håndbremse har desuden skabt mere plads til opbevaring i midterkonsollen.

Kraftfuldt og økonomisk motorprogram

Motorprogrammet byder på to dieselmotorer og én benzinmotor i to forskellige konfigurationer. Den nye 1,5 liters TDCi dieselmotor yder 120 hk og præsterer over 22 km/l og beskedne 115 g/CO2 ved almindelig blandet kørsel. Storebroren på 2,0 liter findes i to varianter, med henholdsvis forhjuls- og 4-hjulstræk og yder henholdsvis 150- og 180 hk. Brændstofforbruget tilsiger 21,2 km/l og 19,2 km/l ved almindelig blandet kørsel. Endelig er der også mulighed for at vælge en 1,5 liters EcoBoost benzinmotor med enten 120 hk eller 182 hk med henholdsvis forhjuls- og 4-hjulstræk. Her er forbruget opgjort til henholdsvis 16,1 km/l og 13,5 km/l ved almindelig blandet kørsel*.

Den nye Kuga er også blevet udstyret med Fords dynamiske frontlys, som automatisk tilpasser oplysningen af vejen fra de nye bi-xenon forlygter efter bilens fart, styre-vinkel og afstand til forankørende.

Desuden byder den nye Kuga på:

Ford Intelligent All Wheel Drive, som automatisk tilpasser trækket på hvert enkelt af de fire hjul efter kørsel og vejens beskaffenhed.

Kurve-kontrol, som griber ind og stabiliserer Kugaen, hvis den rammer en kurve med for høj fart.

Torque Vectoring Control, som beriger køreoplevelsen på snoede veje.

Perpendicular Parking, som gør det muligt at bakke ind på en parkeringsplads uden hænder på rattet.

Cross Traffic Alert som advarer om krydsende trafik når man bakker ud fra fx en parkeringsplads.

En ny, opdateret version af Fords Active City Stop, som automatisk bremser bilen ved umiddelbar fare for kollision med en forankørende. Systemet fungerer nu ved hastigheder helt op til 50 Km/t

Den nyeste generation af Ford MyKey – en teknologi, der gør det muligt, at indlægge en lang række begrænsninger i kørsel og bilens brug, når teenage-børn skal låne til transport.

Ud over muligheden for at benytte nye stemmekommandoer – på dansk - byder SYNC 3 på en re-designet, otte tommers farve touch-skærm med et interface meget lig mange smartphones, ligesom SYNC AppLink gør det muligt at aktivere en lang række apps alene ved stemmekommandoer. Nye applikationer til SYNC 3 er for eksempel HearMeOut, AccuWeather, Cadena Ser, Los 40 Principales, Spotify og MyBoxMan, som er en social pakketjeneste, der gør det muligt både at få transporteret og leveret ting og sager, henholdsvis tjene penge på at køre med ting for andre. Ford Service App giver ligeledes mulighed for at få online trafikinformation direkte på navigations-kortet.

Fords CEO, Mark Fields, vil levere en keynote-tale om Fords nyskabelser på messen i Barcelona. Det sker i dag, mandag den 22. februar kl. 14.00 i Auditorium 1, hal 4 i konference-området.

Mark Fields vil blandt andet fortælle om Ford Smart Mobility og om Fords transition fra en bilvirksomhed til en virksomhed, der udvikler nye, smarte mobilitets-, forbindelses-, data- og kommunikationsløsninger til fremtidens transportbehov. Ford vil blandt andet tredoble investeringerne i nye, intelligente førerstøtte-systemer, ligesom Fields vil løfte sløret for hvor langt Ford er nået med udviklingen af den selvkørende bil.

Mark Fields vil ligeledes tale om FordPass – et helt nyt og vidtrækkende servicekoncept for loyale Ford-kunder.

Ford opfordrer i øvrigt alle mobilitets-udviklere til at kigge forbi Fords stand – Hal 1, stand A38 – for at udveksle ideer om nye, smarte mobilitets-løsninger.

Læs mere nyheder fra Ford her

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S