Ford TECHCOLLEGE - bliv lærling hos Ford

Bliv lærling hos Ford – en del af et større fællesskab

TECHCOLLEGE og Ford har skabt et stærkt samarbejde, der gør, at du kan uddanne dig som mekaniker og samtidig føle trygheden ved at arbejde med et af verdens allerstørste brands. Det er med andre ord en unik uddannelsesmulighed, der er skræddersyet til alle Ford lærlinge.

På Nordjyllands største erhvervsskole vil du allerede fra uddannelsesforløbets helt spæde start, blive bekendt med Fords DNA, og du vil få et indgående kendskab og hands-on erfaring med de systemer og processer, der gør sig gældende på et Ford-værksted. 

På skolen vil du også blive tilknyttet et helt særligt værksted dedikeret til Ford, hvor du vil møde undervisere, der tidligere selv har været lærlinge hos Ford. De forskellige forløb på Ford TECHCOLLEGE kombineres naturligvis også med den praktiske del af uddannelsen på din læreplads.

Bliv en del af fællesskabet som lærling hos Ford

Alle lærlinge, inklusiv Ford-lærlinge, der kommer langvejs fra, kommer til at bo på TECHCOLLEGEs skolehjem, der både sørger for mad, underholdning og ikke mindst fællesskab – eksempelvis biograf, motionscenter og sauna, hvor der også løbende arrangeres sociale aktiviteter med de øvrige beboere.

Så hvis du elsker biler og har et brændende ønske om at blive udlært mekaniker, har du nu muligheden for at blive Ford-mekaniker og tilegne dig et dybdegående kendskab til alt, hvad der har med Fords værksteder at gøre. Der vil sideløbende være en masse teori, så du er godt klædt på til begive dig ud i den virkelige verden. 

Det stopper dog ikke nødvendigvis her. Hvis du drømmer om at uddanne dig yderligere indenfor Ford, så er det også muligt at bygge videre på din mekaniker-uddannelse – eksempelvis som Tekniker eller Master Tekniker. 

Du er er altid velkommen til at kontakte os. Så kan vi fortælle dig mere om dine muligheder og fremtid hos Ford.

 • 19-årige Rasmus på Ford TECHCOLLEGE
 • Mød 19-årige Rasmus som er i fuld gang med sin uddannelse på Ford TECHCOLLEGE

  19-årige Rasmus blev anbefalet at blive Ford-lærling på TECHCOLLEGE i Nordjylland. Det virkede som en god ide – så kunne han også komme lidt væk hjemmefra. Sådan havde han tænkt i sin tid. Nu er han i fuld gang med uddannelsen, og han har ikke set sig tilbage siden.

  Rasmus havde i forvejen et godt øje til Ford-biler, så det var et helt oplagt valg. ”Jeg synes, det er fedt, at uddannelsen er dedikeret så meget til Ford. Det var allerede et af mine favorit bilmærker, men jeg kan også mærke at det stadig vokser på en. Det giver helt klart et boost som lærling,” fortæller Rasmus.


 • Sociale fællesskaber
 • Masser af sociale fællesskaber

  I forbindelse med uddannelsen bliver lærlingene indlogeret på et skolehjem, hvor der bliver tilbragt meget fritid med hinanden. Det er især hjemmets kælder, der trækker, hvor der er biograf og bordtennisbord.

  Spørger man Rasmus, er der et virkelig godt sammenhold på kryds og tværs af lærlingene. ”Vi lærte ret hurtigt hinanden at kende her, og man får en masse sociale fællesskaber. Skolen gør også meget for at ryste gruppen sammen. Særligt i begyndelsen,” siger Rasmus.

  Det betyder i det hele taget meget, at man som lærling kommer så tæt på de andre fra sit hold. Det er nemlig ikke kun lutter fornøjelser som bowlingture og ture i byen, hvor eleverne bruger hinanden. Der er også plads til at sparre om uddannelsen.


 • Ford ned til mindste detalje
 • Ford ned til mindste detalje

  Alle Ford-lærlinge får et dybdegående kendskab til alle facetter af et originalt Ford-værksted og samtidig en masse teori, så man er klædt rigtig godt på til at komme ud i virkeligheden. Det er detaljer helt ned til, hvilket specialværktøj, der skal bruges, til væsentlige detaljer, der er værd at vide om Fords modeller. Kombinationen af teori og praksis vækker begejstring hos Rasmus, fordi teorien er baseret på Fords anbefalinger og mindset.

  ”Jeg synes, det er vildt lækkert, hvordan teori og praksis er blandet sammen. Vores lærer plejer at vise os, hvordan Ford anbefaler, at vi løser en opgave, og så tager vi ud på værkstedet og prøver selv,” fortæller Rasmus.


 • Kost og logi
 • Kost og logi

  Mens livet på skolebænken står på, er der tænkt på, at lærlingene ikke skal forstyrres unødigt. Foruden logi, er der også sørget for muligheden for kost og transport, så man kan komme til og fra skolen og få dækket sin sult. ”Det er rigtig fint, at der er en kantine, men man har også mulighed for at smørre en madpakke, hvis man hellere vil have nogle sandwiches eller sådan noget”, lyder det fra Rasmus.

  Der kører en bus fra skolehjemmet, der stopper lige ude foran skolen. Dog er der ifølge Rasmus mange, der hjælper hinanden med transport, hvor dem med kørekort medtager sine kammerater til og fra skolen.


 • En broget men sammentømret flok
 • En broget men sammentømret flok

  Med skolens placering i det nordjyske, nærmere bestemt Aalborg, har kun været en positiv oplevelse. ”Det er en fed by at være i med mange hyggelige steder,” siger Rasmus. Det, at der på skolen er flere lærlinge, der kommer langvejs fra, er i hans optik meget positivt. Det kan give en masse venner man kan besøge rundt i landet.

  Til trods for at en geografisk broget flok, har det ikke været nogen hindring at få en masse bekendtskaber. For udover nogle sproglige sammenstød, har skolen skabt et fællesskab. ”Det kan godt være, at der har været nogle københavnere, der har talt lidt anderledes end os andre, men det er sgu fint nok,” siger Rasmus med et smil.


 • Fremtiden er Ford
 • Fremtiden er Ford

  Som Ford-lærling er der mulighed for at læse videre og specialisere sig, hvor det stadig er Ford, der er i centrum. En mulighed der begejstrer Rasmus meget. Han ved endnu ikke, hvad fremtiden skal byde på, men han føler en tryghed i at have fokus på et enkelt brand. ”Det er så dejligt, at jeg har muligheden for at læse videre i det her Ford-univers som eksempelvis tekniker eller master”, fortæller Rasmus. Han glædes især over den røde tråd, hvor han kan dygtiggøre sig inden for alt, der handler om Ford.Aktuelle kampagner

Se tilbud fra GR Biler Skive A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra GR Biler Skive A/S